25. obljetnica Čarobne frule

Ove, 2017. godine, Hrvatsko glazbeno društvo Čarobna frula slavi 25. obljetnicu rada. Proslavit će ju nizom koncerata u Zagrebu i Hrvatskoj, te gostovanjima u Salzburgu i Mainzu.

Središnja proslava bit će 21. svibnja u Velikoj dvorani Vatroslava Lisinskog, pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića.

Na koncertu, na kojem će će Čarobna frula predstaviti svoj bogat i raznovrstan glazbeni repertoire, koji uključuje klasičnu, narodnu, domoljubnu, zavičajnu, dječju, duhovnu, popularnu i jazz glazbu, nastupit će svi zborovi Čarobne frule uz prateći band, zborovi prijatelji iz OGŠ Ivana Zajca, OŠ Mate Lovraka, Gimnazije Sesvete, OŠ Jelkovec, OŠ Luka Sesvete, OŠ Vjenceslava Novaka, OŠ Marije Jurić Zagorke, i gosti: Orkestar SODO i Tamburaški orkestar KUD-a Dragutin Domjanić iz Adamovca.

U Salzburgu (14.-18. lipanj) zbor Čarobna frula će se natjecati u folklornoj kategoriji, nastupiti na nekoliko prijateljskih koncerata, te sudjelovati u zajedničkoj izvedbi Mozartove Krunidbene mise u salzburškoj katedrali.

Pozivamo sve ljubitelje glazbe da nam se pridruže u proslavi i uživaju u glazbenim svečanostima, bilo kao sudionici, ili kao gosti. Kliknite na ježa ili krticu da bi skinuli letak.